mandag 13. januar 2014

Oppdrag 16 - Snø



Da kom snøen, endelig! Dette hadde vel så og si alle ventet på. Snø er jo hovedpunktet med vinteren. Uten snø blir det ikke noe ordentlig vinter. Det eneste negative er at denne snøen ikke kommer til å vare noe særlig lenge. Snart forsvinner den igjen. Det er derfor viktig og nå bruke den så mye vi kan. Plutselig er den borte!

Her er noen forskjellige tips til hva man kan gjøre på snøværsdager:
  1. Ake i bakkene med venner
  2. Stå på langrenn
  3. Stå på slalåm
  4. Reise i trekket
  5. Være ute å lage snømann
  6. Ha snøballkrig
  7. Ta fine bilder
  8. Tjene penger på måking av snø
  9. Lage snøhule
  10. Lage snø engler


Har du noen gang tenkt over hva snø egentlig er? Vi har jo regn og hagl også.
Snø er satt sammen av krystaller av is, disse krystallene blir lagd av små partikler i atmosfæren. Vanligvis har en snøkrystall seks taggete stjerner. Krystallene er egentlig helt gjennomsiktige, men på grunn av at de reflekterer hverandre ser det ut som det er hvit. Snø blir bare til om temperaturen er under frysepunktet, noe den pleier å være om vinteren. Forskjellen på snø og hagl, er at snø er noe som blir laget til før det faller ned som nedbør. Hagl er altså da regn som blir fryst på vei ned som nedbør.



Det er ikke alltid garantert at det kommer snø om vinteren, men det er jo det en forventer. Denne vinteren har det vært ekstremt lite snø i forhold til vinteren for noen år siden. Det kan altså variere veldig fra år til år. Det er viktig å gjøre det beste utav det av den snøen vi har, så ikke sitt å nøl! Ta deg en tur opp på fjellet og stå på ski, eller gå å ak i bakkene. Det blir kanskje ett år til neste gang du får gjort det.





Kilder:
http://no.wikipedia.org/wiki/Sn%C3%B8

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar