mandag 20. januar 2014

Oppdrag 17 - Den enorme brannen i Lærdal

I ukens oppdrag skulle vi skrive om det katastrofale som skjedde i Song og Fjordane som startet lørdag kveld. Det begynte nemlig å brenne i et hus i den lille bygda Lærdal, og på grunn av sterk vind fortsatte flammene til andre bygninger. Brannen var umulige å stoppe. Dette gjorde det til et grusomt mareritt for mange.



Det var 18. januar rett før klokken 23.00. Et hus hadde begynt å brenne i sentrum i Lærdal, og på grunn av den sterke vinden som var der akkurat på samme tid, ble noe til som ingen ville trodd at skulle skje. Den sterke vinden fikk flammene til å forflytte seg til andre bygninger, som gjorde denne brannen enormt stor og umulig å få slukket ned med det første. Brannen var så og si umulige å få under kontroll. Dette gjorde at den pågikk hele søndagen også. Hele 411 personer måtte dra for å få helsesjekk. Mange av disse måtte også bli lagt inn for nærere sjekk og observasjon.
I følge politiet i Lærdal er det minst 23 bygninger som har blitt tatt av brannen, og blant disse bygningene var det også gamle og viktige bygg som var vernet.
Årsaken til hvorfor brannen startet er enda ikke oppklart. Politiet forteller at det vil bli vanskelig å finne ut hva årsaken er, siden huset det startet i er brent ned til bunn. Likevel er teorien til politiet at med tanke på at dette var et eldre hus, kunne det vært noen problemer med det elektriske anlegget.


Heldigvis er det frivillige organisasjoner på stedet og hjelper til. Politiet melder også om at Kripos er med i saken for å finne ut hva årsaken kunne være. Politiet meldte også på søndag kl.16.45 at brannen var endelig under kontroll og at brannvesenet holdt på med etterslukking. For de som ble evakuert, er det fortsatt avsperret for huseierne. Kommunen tilbyr overnatting på hoteller i nærheten for de som trenger det.



På tross av denne store og uventede brannen som rammet den lille bygda, ble heldigvis ingen liv tapt og heller ble ingen alvorlig skadet.


Kilder:
http://www.adressa.no/nyheter/innenriks/article8982559.ece
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10142828
Bilde 1
Bilde 2
Bilde 3


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar