mandag 10. februar 2014

Oppdrag 20 - Hei Verden!

I ukens oppdrag skulle vi skriva om 'Hei Verden' aksjonen vi hadde på skolen. Vi skal også skrive litt om hva denne organisasjonen holder på med.

Hei Verden ble stiftet i 1973 av elever i Haugesund og Stavanger, som ønsket å hjelpe folk som trengte det. Fram til 2000 var organisasjonen kjent under navnet  Skolenes U-landsaksjon. Det var starten har organisasjonen støttet ulike utviklingsprosjekt i mer enn 23 land. I 2012 samarbeidet Hei Verden  med lokale innbyggere i Zambia, Laos og Peru. Hei Verdens arbeid drives med midler innsamlet i grunnskoler rundt om i Norge. De får også støtte fra Norad, støttemedlemmer og gaver fra næringsliv og øvrige støttespillere.



Min egen mening om Hei Verden er at det virker som en utrolig bra organisasjon som hjelper land i nød. De gir fattige mennesker i verden hjelp, som mat og drikke. Hei Verden hjelper dem også helsemessig og hjelper dem med å finne et sted å bo. Noe annet som er positivt, er at Hei Verden får andre folk også til å delta. De får for eksempel skoler til å delta og samle inn penger til et land som skal bygge en skole. Dette gjør det til et mer populært og omfattende tema. Det positivet med det, er altså at mennesker som trenger det får masse hjelp av oss.



Kilder:
Bilde
http://www.heiverden.no/newsread/index.aspx?nodeid=5001

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar