fredag 3. oktober 2014

Oppdrag 5 - Sex og samlivsdagen




I ukas oppdrag skulle vi skrive om sex og samlivsdagen 10. klasse hadde på tirsdag denne uken. Da kom det forskjellige folk fra ulike bedrifter og hadde en stasjon hver. Vi ble delt på tvers av trinnet i ulike grupper, og gikk fra stasjon til stasjon. Det var til sammen seks forskjellige stasjoner. Her er hva de ulike handlet om:

-Prevensjon
-Mine grenser
-Skolelegen
-Amathea
-LLH
-Seksualitet

De som kom for å snakke med oss på de forskjellige stasjonene var som sagt voksne med ulike bakgrunner.

Prevensjon - Dette var den første stasjonen jeg var på. Her var det ei helsesøster som snakket om ulike prevensjonsmidler for jenter og gutter. Vi hadde i tillegg kondom trening, hvor vi lærte oss hvordan vi skulle sette på en kondom riktig.

Mine grenser - Her var det en sosiolog som snakket om at det var viktig å ta egne valg og vite konsekvensene av de valgene man tar. Vi fikk også høre en sann historie om ei jente som kom i en ubehagelig situasjon.

Skolelegen -  På stasjonen var det en lege som snakket om ulike kjønnssykdommer en kunne få av å ha sex, og om hvordan man kunne forhindre disse sykdommene som for eksempel: klamydia, hepatitt, herpes og gonore var noe av det han snakket om.

Amathea - Her var det ei dame som snakket om en bedrift som holder til i Stavanger som heter 'Amathea'. Denne bedriften kan jenter komme til for veiledning og råd om en har blitt gravid. Om du vil beholde fosteret eller ta abort er opp til deg, og det vil folk i 'Amathea' hjelpe deg med.

LLH - På denne stasjonen var det en sykepleier som snakket om det å være skeiv. Han var selv homofil, og snakket mye om sin egen oppvekst. Han snakket om noe som kalles 'LHBT' som står for lesbisk, homofil, bifil, transseksuell.

Seksualitet - Dette var den siste stasjonen. Her var det ei helsesøster som snakket om seksualitet og om hvordan en guttehjerne og en jentehjerne fungerer med tanke på sex.

Vi fikk i tillegg en 'goodiebag' som inneholdt litt av hvert som kan være nyttig å ha:
Her ser du det alle jentene fikk, som inneholdt en informasjonsbok for jenter, en liten brosjyre om klamydia, to kondomer og glidemiddel.


Det var en dag som noen syns var spennende mens andre litt kjedelig. Noen lærte nye ting mens andre kunne alt fra før av. Likevel kan en dag som dette være nyttig for alle.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar