fredag 6. mars 2015

Oppdrag 17 - Nyheter

Heisann! Oppdraget denne uka gikk ut på å skrive om en nyhetsartikkel som har gjort inntrykk på deg, eller skrive om en blogger som inspirerer deg. Jeg valgte derfor å ta en nyhetssak.

Dette er ikke en bestemt artikkel fra denne uken, men en veldig aktuell sak som det blir skrevet om en del i media fortiden. Det er nemlig kjøpepresset vi ungdommer skaper og lever i i dagens samfunn.


Bilde fra video«Jo mer merkeklær du har, jo bedre blir du behandlet». 

En setning som mange i Norge har reagert på. Hva har skjedd? Vi bor i Norge, en av de rikeste landene i verden, hvor vi har folkestyre og en fantastisk velferdsstat Hva mangler vi? En skoleveske til 10 000. Blir vi aldri fornøyd?

Tydeligvis ikke. Det har i dag blitt en slags trend og eie dyre jakker, sko, vesker og klær generelt til mange, mange tusen kroner. Av å eie dette får man status, popularitet og respekt. Hva med de som ikke har det? I følge ungdommen blir de behandlet dårligere. De som ikke har råd til å følge denne trenden blir utestengt. 

Jeg syns dette er ubeskrivelig latterlig og idiotisk. Hvorfor behandle mennesker anderledes fordi de ikke har en designerveske? Dette beviser bare at vi lever i et samfunn hvor det å eie det "beste" og dyreste er viktigere enn alt annet. Folk blir så oppslukt i kjøpepress slik at det blir et større fokus, enn alt annet. Det at du blir behandlet dårligere om du ikke har den dyreste jakken, er helt tåpelig. Det er rett og slett helt på jordet. Å dømme noen basert på hva de eier? Folk burde begynne å tenke mer over hva som virkelig er vikitg her i livet. 

Vi er en generasjon av utakknemlige ungdommer som aldri blir fornøyde.


Jeg valgte å skrive om dette temaet med tanke på alle skriverier om det på nett, tv og i aviser. Det er et veldig aktuelt tema og er noe som provoserer mange her i landet, også meg. Dette var som sagt ikke en bestemt nyhetssak fra denne uken, likevel med tanke på alt som har blitt skrevet om det, tenkte jeg det passet greit. 


Her er ulike linker referert til hva jeg har skrevet om: 

Artikkel 1, med video
Artikkel 2
Artikkel 3

Bilde

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar